Adi Emas Berlipur Lara~Nobody nobody Wonder Girls

Lirik Nobody nobody Wonder Girls

You Know I still Love You Baby.
And it will never change. (Saranghae)

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why are you trying to, to make me leave ya
I know what you’re thinking
Baby why aren’t you listening
How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me

Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know it’s not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why can’t we just, just be like this
Cause it’s you that I need and nothing else until the end
Who else can ever make me feel the way I
I feel when I’m with you, no one will ever do

Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be.

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody

 

Ok hari ni nak buat cerita mengenai lagu yang pernah meletop iaitu Nobody nobody oleh Wonder Girls. Ceritanya mengenai seorang perempuan desperate kut dekat ex dia rasanya. Sebab ada perkataan come back. Ex dia ni break dengan perempuan ni sebab nak bagi perempuan ni bersama dan dijodohkan dengan orang lain lebih baik. Mungkin lelaki ni ada kekangan hidup kot macam miskin, sakit ataupun apa-apa je la. Niat lelaki ni macam murni semurni minyak Seri Murnila, nak bagi perempuan ni hidup bahagia la tu. Kalau duduk dengan orang tak berduit @ sakit macam dia, macam mana nak hidup senang. Zaman globalisasi yang mencabar sekarang mana cukup bahagia dengan kasih sayang je, ewah..macam Tun M. pula lelaki ni, pandang jauh katanye… 

Tetapi, perempuan kalau dah bercinta, segala yang ribut badai ditempuhi, kononnya gunung sama didaki, lurah sama dituruni sanggup demi lelaki dicintai. So, bila tiba2 break tu tak bolehla terima hakikat break kan… Ye la, perempuan ni jenis setia, tak macam lelaki (tak tau la versi sekarang cemana). Bagila 1001 alasan paling hebat pun, macam lelaki lain lagi berduit, lagi berilmu ke, tak mahunye nak terima. Sebab apa? Sebab cinta itu buta. Ya, buta kat benda-benda lain selain daripada lelaki tu je lah. Kesimpulannya, perempuan ni tak nak la orang lain selain kekasih pujaan hati yang dah tinggalkannya.

Moral of story: Lelaki kalau nak cari pasangan hidup tu eloklah persiapkan diri, jangan asyik dok bercinta je sampai last sekali sebab tak de duit, makan hati berulam jantung je sebab kena serahkan kekasih kepada orang lain. Untuk orang perempuan pula, jangan dok bercinta membabi buta lak, tengok juga sapa sebab nanti tiba2 terputus dialah paling berendam air mata. Nasihat saya yang tak pakar cinta ni, bercinta je la selepas kahwin, bila dah masing dah mampu, dengan restu mak bapa insyaallah tak break dan berkekalan sehingga ke anak cucu dan akhirat nanti. Okeh, chao dulu!

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: