Adi Emas Berlipur Lara~

Lirik Lagu Wali Yank Lyrics

yank coba kau jujur padaku
yank foto siapa di dompetmu
yank kok kamu diam membisu
sayang jawab atau aku pergi sayang

reff: 
aku tak mau bicara
sebelum kau cerita semua
apa maumu, siapa dirinya
tak betah bila ada yang lain

jangan hubungi ku lagi
ini bisa jadi yang terakhir
aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
sekarang atau tak selamanya

yank jangan kira ku tak tahu
yank tak mudah kau bodohiku
yank tolong dengarkanlah aku
tapi sayang masih pantaskah kau ku panggil sayang

repeat reff

saat kamu mau bicara
dan ku akan cerita semua
apa mauku, siapa dirinya
karna memang tak ada yang lain

terus hubungiku lagi
jangan bilang ini yang terakhir
aku ngerti kamu, kamu ngerti aku
aku sayang kamu selamanya

repeat reff

Alkisahnya…

Ok, org lain buat ulasan filem, makanan, restoran, gosip, so aku nak buat ulasan lagu pula. Lagu ni korang pon tau sapa nyanyi dan muzik dia cemana, tak payahla penat2 aku nak intro lagu ni.

Tapi yang aku faham pasal lagu ni ialah ada sorang awek@marka@suami@isteri=insan ni dia nampak lover dia ni macam curang dengan dia. Pastu dia merajuk macam asam jeruk juga la bila lover dia ni wat bodoh je bila dia tanya sapa orang ketiga tu. Rajuk si kecik hati ni boleh tahan juga la sebab dia sampai tak nak layan lover dia lagi, ye la kalau ye pun orang tanya tu cakap je la sape ka, cerita je la apa jadi, tapi ni tak, tak dijawabnye soalan tu. Orang rasa cam orang bodoh je bila dibuat camni. Betulke camni orang panggil lover? Hek eleh…. Malas la nak jumpa le camni. Break pun bagus…(apa ke hei la ada org merajuk camni, isk isk)

Kemudian, lover dia cakap, jangan le cam tu. Dia akan bagi tau apa sebenarnya story yang disalah faham. Mana ada dia curang-curang? Hek eleh….(nak jugak le ni). Therefore, in the end, dia citer la semua benda kat lover dia ni. Mana ada orang lain, pandai-pandai je la…tak de nye isu-isu sesapa pebodohkan sesapa.

Last sekali, kalau ikutnye lagu ni nye ending, lover yang disalah faham ni macam fail je explain kat orang tu… Therefore, in end of story, korang pk la sendiri apa jadi kat dua-dua orang kronik ni, malas aku.

Moral of story: Kalau yang tak kahwin lagi tu jadi macam benda2 di atas tu, memang padan muka korang pun, sapa suruh tak kawen cecepat, kan dan dok salah faham je memanjang… Kot2 sebelum kawen lg lagu tu, takut lagi kronik lak pas kawen sebab dah biasa syak wasangka (dari syaitan okeh!) . Utk yang dah kawen jadi macam kat atas, berbincanglah leklok, jangan merajok lelama, nanti hilang berkat kang, payah lak…. Okeh, ulasan lagu dah abes dengan leteran mak nenek ni.. Adios!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: