6 Jun 2009, hari teroka jiran sejauh 2 jam…

Salam. Hoho, semalam aku memang x sempat nak update blog. Sebab semalam aku dan kengkawan aku telah berjalan-jalan ke UM. Kami pergi bukan untuk jejalan suka ria lah (walau niat di hati ada nak buat cam tu), tapi pergi nak wat friendly match dengan UM, bukan match bola sepak… Tapi match lain. Debat. Kami pergi pun bukan dengan transport sendiri, tapi pergi dengan berprosedur, iaitu dengan restu pihak pengurusan, yang kami anggap sebagai ayahanda dan bonda kami.

Masa nak berangkat, bajet bertolak pukul 8, tapi campur tolak darab bahagi singgah breakfast lagi, rasanya dah nak dekat pukul 9 pagi, barulah kami bertolak. Dalam perjalanan, aku mengambil kesempatan untuk tido.. Ye lah, malam isi masa nak baca fakta je… Berat kepala aku ni. Kami sampai dalam dekat pukul sebelas pagi di Perdana Siswa, UM. Yang menyambut kedatangan kami di Bilik Orator UM tu, Daus dan dan sapalah lagi sorang tu… Tak ingat sangat plak. Syafiq UNITEN yang aku pernah lawan semasa Debat Kemerdekaan 2008 pun datang tak lama kemudian.

Dalam 30 minit jugalah kami semua lepak2 dan taa’ruf sikit2. Lepas tu, ap yang berlaku ye? Kita sambung lepas ni. Hehe..

*Bakal komen kengkawan : Oi, syoda! Habiskan citer engko tu. Cukuplah hikayat panjang ko tu je bersiri. Takkan posting pun nak bersiri?

*Bakal jawapan aku : Ok ape… Biar suspen sket.. Hehe (macam suspen)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: