My 2 challenges…

Aku sangat tensen dan tertekan dalam 1 jam 45 minit hari ini. Dalam waktu ini aku hanya mampu terkelip-kelip sahaja depan laptop sambil menolong kak wani mengemas rumah (angkat barang-barang yang melekat lipas je, sebab dia sangat takut lipas… Eiii.. Aku tolong juga kan, kan?) Pastu aku download surat permohonan yang kak ima emel untuk diedit untuk diemel kembali (surat friendly match dengan UNITEN). Lepas tu aku pun pergi belek friendster dan blog2 kawan aku. Aku mendapati terdapat 2 perkara menarik untuk aku paparkan di sini, tentang challenge survey/quizzes. Macam best jer…Alang2 boring, buang mase kejap lah…

1st challenge : Post bertajuk menjawab cabaran si Abu… Kat blog qayyum (ops! Dr Qayyum la)

 
-Go to your photos folder in your computer.
-Go to the 6th folder of photos.
-Go to the 6th picture in that folder.
-Put the picture on your blog and description of it.
-Invite six friends to join the challenge.
-Link them in your blog and let them know they have been challenged
 
 
Kurang asamnye ialah, si posto blog ni dah letak namaku dalam senarai dicabar. Ces… Tengokla. (Ak takut sebenarnya dengar gambar hapa ntah yang muncul).
Jadi… Nilah gambarnyer.
 
adikku lena tidoq! *(Fuh… lega) Gambar adik aku tengah sedap tido…. Nak tido juga zzzz
 
Gambar ni bukan aku amik, tetapi adik lelaki aku yang ambil. Memang hobi dia ambil gambar org tido… Lama x jumpa family aku. 6 hb ni ak balik le rumah jap, pastu ak datang blek 8 hb ni… Test JPJ moto ak x pas lagi… Huhu
 
6 org yang kena tag ialah :
1. syamil my AI course junior
2. fathi kwn skolah ak
3. Kak ima (banyak gambo kannye)
4. fatimah amik medik kat manipal
5. kamila pun yang kat us tu
6. Last skali, buat senior2 debat ku, wajeb… (mana aci skalikan semua dalam ni). Ikut sukat hati ku le…

2nd challenge : bulletin post by Afzan (kawan PLKN aku kat Merbok dulu-dulu)

1. Name. Age. = Syuhada.21.
 2. What song is playing on your friendster? = nothing
3. Why? = dun like to mess up my profile with many widgets…
4. What describes your relationship situation? = emm… still single
5. Where were you three hours ago? = in room, sleeping after subuh, hehe
 6. What was the last movie you saw? = The Malaysian First Film Mobilementary, x caye?http://malaysia24.blogspot.com/
7. What was the last food you ate? = Nasi lemak, 16 hours ago… makan malam semalam
8. Last surprise = Jumpa best friend debate time skolah masa last royal… Huhu most memorable moment
9. Who was your last conversation with? = my BADAR senpai, along
10.Ever been out without underwear on? = mestilah time aku tak masuk tadika dulu-dulu, time baby, sebab pakai pampers (pampers bkn underware…)
11.Color of your shirt now? = blue + green + brown + black (baju kurung beb, banyak kaler lah… standby nak kuar ni)
12.What is your middle name? = Aku bukan omputih… So kalau ikut nama aku paling middle ialah… syuhadalah, hehe 
13.Ever been to the beach at night? = yup, picnic with my father’s batalion, he was an army, so, they have many activities in beach (that time le…)
14.Are you a bad influence? = Of course, especially in driving, hehe
15.What was the last argument you had about? = Apesallah mamat sorang tu suka menyusahkan aku… Hei geram ni. 
16.Rather have your name or your siblings name? = Mine
17.Do you love someone right now? = Definitely!
18.Do they love you back? = I do think so. My family… 
19.Favorite colors? = blue, green, brown 
 20.Ever held a baby? = Yes, sebab semua tu adik aku dan yang terpaksa aku pegang…
 21.What song are you listening ryt now? = Lafaz y Tersimpan
 22.Wear glasses? = Yup, walaupun jarang2 
23.Last thing someone bought for you? = Asam pedas berapi by epol (lepas integriti dia blanja kitaorg ooo)
24.Does your best friend have a friendster? = Yes..
25.Whose page did you visit last? = my senpai page  
27.Next event you’re going to? = food stall
28.Do you have one or more Britney Spears CDs? = nope 
29.Best and worse event you’ve ever been to? = best is debate championship, worse ever is roadshow debat keselamatan jalan raya utem (pihak penganjur sangat teruk management nyer)
30.Emo or Scene? = Emo  
31.Do you sing in the car? = Yup 
32.Do you ever sing in the shower? = Pernah lah… Masa sekolah kut…
33.What track are u listening ryt now? = Layar Keinsafan
 34.Last person to tell you they loved you? = My grandma n grandpa
35.Do you think they meant it? = Of course!
36.Last person spoke to on the phone? = my dearest mom
37.Do you like to dance? = nope
38.Who is the next person you will kiss? = my cute sister 
39.How’s your heart lately? = mula-mula teruk juga, pastu dah ok bila jawab quiz nih, hehe
 40. when was the last time you were really happy? = Bila makan bersama-sama kawan serumah

 
Ok, dah terjawab … Letih tul nak jawab… Utk kengkawan ak yang suka mencabao ni, tenkiulah sebab quiz2 ni dah hilangkan stress ak untuk seketika kalinya. Adios! Sambung kojo blek no…

Satu Respons

  1. ala,syuhada…
    dalam folder pic k6 syamil, xsampai 6 pun gambanye…
    tu folder pasal brain cancer tuk folio FST ari tu…

    syoda : ish, ish, ish, tak pe, gue tahu lu tidak bersalah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: